Thursday, July 31, 2008

BERHENTI SEKEJAP DARIPADA BERPRE-PRODUKSI

Produksi 'HEALER' sekarang tengah rancak berjalan. Tapi aku pulak pegi jalan2. Sepatutnya aku sangat sibuk tapi aku pulak jadi penyibuk. Malaysian Film Week datang lagi, dulu aku terlepas sebab nak siapkan produksi gila- shoot 5 shorts dalam masa 5 hari, Pekara gila ini selalu berlaku kepada penjana emosi layar lebar yg tak berUANG. Mereka ini selalunya bergelumang peluh, air mata dan darah hanya untuk bercerita? Kelakarkan...Melampau betul mereka ini.


FILMWEEK3

Aku dan Subsidi

Aku turun bukan sebab free aku turun bukan sebab aku free... aku turun sebab nak layan movi


FILMWEEK4
Aku dan Komedi

Saudara yg berbaju batik ini bukan orang politik.
Batiknya juga berbeza, berkubism tak berbunga.
Saudara ini senyumanya bukan sedikit,
Lebarnya saja berjela2.


FILMWEEK2
Aku dan HISTORY

Aku peminat filem Melayu lama, Cho'baan mereka dulu lain, Karya mereka dulu juga lain, Usaha mereka juga lain.... kejayaan mereka juga jauhhhhhhhh lain. Aku yg tersangat bangga.

FILMWEEK1
Bersama para seniwati

Bilalah aku dapat bekerja dengan mereka ini

8 comments:

kamal sabran said...

mal, vanida dengan maya tu buat buat baik dengan ko sebab depa tau hang bakal director meletup tanah melayu kot. ;)

kamalariffin said...

tak aih... diorang tuu senyum sebab bini aku yg shoot tuu dan yg nak meletup tuu bukan aku tapi bini aku hahahah... tak aihh... bini aku cool

Kamal aku ingat nak ayat diorang untuk The Healer nie... tapi sapa nak bayar diorang lepak London... tu pun belum bayar kerja diorang.. tu pun belum tentu diorang mau hahahah

Anonymous said...

wah wah abg kamal nasib baik kak nira very cool eh, senyum lebih sebelah heroine2!

yan said...

deskripsi utk gmba kau tu mal.... diorang yg bergambar kau, bukan kau yg bergambar dgn diorang... haha

kamalariffin said...

Saudara Yan salah tuu (jawapan adik kurang tepat - lapik bahasa 'smartschool')... diorang sebenarnya nak bergambar dgn banner kt belakang tuu.... tapi banner tu pulak nak bergambar dgn aku... jadi terpaksalah compromise hahahah

Kalau nak dikaji daripada bacaaan visual, Senyuman manakah yg paling gumbira.... rasanya disitu sudah terang dihukum bukti. Komposi yg sederhana dan mendatar itu cuba menjustifikasikan akan sifat dan mood yg cuba diterapkan oleh pengkarya (bini aku) teknik pembahagian ruang juga ketara dalam menceritakan pergolakkan yg dialami oleh figura2 tersebut. Pengunaah warna jelas mempamerkan isi hati mereka. Lighting pula masih di tahap sederhana berlandaskan realiti tanpa ada cubaan untuk menaikkan unsur dramatik didalam karya.

Tapi walau dari perspektif manapun karya ini di kupas.... kata 'chinta aku' mesej sebenar yg nak disampaikan disini adalah: AKU SEMAKIN BERISI itu saja (noktah)

kamal said...

Anon aka rafta fari... susah nak dapat bini sporting cam nie hahahaha

zafi said...

BRO MISS U LAH... HAHAHAHHAHAHA EVEN TAK JUMPA MASA KAT LONDON..
I MIGHT GO TO PLYMOUTH PLAK THIS TIME... DOAKAN!
U TAKE CARE!

kamal said...

plymouth hahahah tak jauh tuuu cantik tempat tuu.. kalo senang turun laa london... BTW tahniah dan aminn.... aminnnn laa balk kat gua