Saturday, February 21, 2009

AKU SLUMDOG, KORDA DAN SPLICER EDITOR BATMAN

Tahun lepas aku bertemu mereka inilah. Rezeki NAGRA dibawa ke AVID singgah di DTS DOLBY, sampai terlelap di Kingdom of Heaven berkongsi meja dengan Slumdog, Dipotong-dihubung editor Batman sebelum ditayangkan kepada Mike Leigh.

Dari pengalaman ini aku dilamar produksi filem Spain. Tapi Kerana The Healer dengan berat hati aku terpaksa menolak.

Kerana pengalaman itulah The Healar hendak jugak aku heret sampai ke puncak. Mungkin tinggi sangat kut, huh sungguh payah.

studiomurah

Filmmaker tak beruwang di studio daif bersama foley artist termurah


upahfoley

Iklas dia bekerja dengan hanya ini upahnya


studiobiasasoho

Studio professional sound mix biasa di Soho


kordatheater

Studio professional sound mix mewah 'KINGDOM OF HEAVEN' Korda Theatre

8 comments:

The Artist as Scientist said...

slumdog rules :)

NJ@goboklama said...

semoga berjaya ke puncak :)

kamalariffin said...

Kamal - Tu laa slumdog menang juga.... walaupun projection film ini aku tak berapa gemar tapi craftmentship dia sedap. Lebih2 lagi sound dia. Berdiri aku.

Raha - puncak :)... puncak perdana pun belum sampai puncak niaga lagi laa jauh. Bila berkerja dgn org2 hebat ini harap2 terpalit laa ilmu diorang. Aku niee serba kurang.... saja laaa nak tumpang glamour hahahah.

din said...

tak pa mal.. kau hebat!

aku doakan kau terus cemerlang, gemilang dan terbilang

:)

kamalariffin said...

din jgn cakap cam tu, malu. hebat tuu jauh dari tujuan aku. macam hebat yes hahahah.

Din lagi banyak tak tahu lagi banyak aku tanya,
lagi banyak aku paham lagi banyak aku nak buat,
lagi banyak yg dah jadi, lagi banyak ilmu aku dapat..... tapi lagi banyak benda yg aku berjaya pegang lagi banyak pula benda yg langsung aku tak pernah pandang.... :)

lanterajiwa said...

salam bro... aku dh email khat penyembuh...

lanterajiwa said...

salam... bro... tumpang promote tee-shirt ya... =)

T-Shirt Kenangan PERISTIWA PERDANA BULAN MAC

(1) T-SHIRT ANTI PPSMI ( RM30 termasuk biaya pos )

(2) T-SHIRT JANGAN BUNUH BAHASA IBUNDA ( RM25 termasuk biaya pos )

(3) T-SHIRT SIDANG TERGEMPAR DUN PERAK ( RM25 termasuk biaya pos )

(4) T-SHIRT KERANDA 152 ( RM25 termasuk biaya pos )

http://lantera-jiwa.blogspot.com/2009/03/t-shirt-kenangan-peristiwa-perdana.html

kamalariffin said...

meor aku dah touchup title tu sikit..... nanti aku kasi kat kau untuk check tengok betultak 'RO' aku. thanks alaot man.