Friday, August 15, 2008

ANAK WAYANG


Awalan..

Terlampau teruk menghina dan terlampau dasyat memuji dengarnya. Dari apa yg aku baca kesian pun ada.... hairan pun ada. Aku yg jauh sungguh tak berpeluang nak tengok wayang ini. apakah benda anak ini...nak tengok juga.. wayang apa yg diwayangkan. macam mana yang dah di wayangkan... wayang jenis apa ka ini.... betul kaa wayang... atau hanya wayang???

Harap2 Halal Toyiba wayang ini...

17 Ogos 2008
ANAK HALAL
Dewan Malaysia London
Jam 2.00 petang

Akhiran....

Aku tak sampai pun ke Malaysia Hall ada aral yg melintang.... aku melencong. Tetapi aku berjaya juga tengok Anak ini di youtube (maaf ya).... nak mengkritik.... tak beranilah :)

11 comments:

kamal sabran said...

yang pasti, filem ini bukan tentang Anak Harun :)

kamalariffin said...

aku tak sampaipun.... melencong ke lain.... Aku ingat ini filem pertama yg aku nak kritik tapi tak berjaya... kita pengamal susah.... kita tahu.. kita nampak... kita rasa... tapi kita tahu juga alasannya

Perempuan Kalis Peluru said...

emmmm sama juga di sini...
masih belum melihat...
hanya membaca kritikan dan pujian dari pemerhati luar...

tak pa..nanti dah tengok kita bagi komen selaras minda dan jiwa kita...

rajin-rajin singgah la kat P.K.P

goboklama said...

salam...Anak Halal? hmmmm....

Maya Karin comel dlm filem ni (kata anak sedare ku)

kamal said...

PKP- terima kasih... saya tak berani nak komen karya orang secara umum tapi komen kawan2 secara berdepan... bukan nak tunjuk pandai tapi sajalaaa bertukar fikiran over coffe... insyaalah boleh lah :)... tak pandaipun macam bagus saja.

Goboklama- puan lama tak nampak? anak halal tu kira halal lah... maya karin memang cun lakonan dia boleh pegi lagi kalau watak tu betul2 dikembangkan... haaa dah mula dah... :)

Anonymous said...

anak halal cerita ttg manusia yg hidup pakai hukum rimba. bunuh sana, bunuh sini, sampai nk bunuh bapak sendiri. sampai sudah, tak tahu apa moral of the story

kamalariffin said...

anon- hahahah scope production dia tuu bercita2 tinggi... memang senang nak menyimpang.... kita support jer laa... rasanya dia test jer tuu...

yang aku nampaklaa kt sini... apa saja yg datang dari kita kira exotik bagi diorang sama laaa vise-versa... dlm kata lain... mat saleh ramai yg nak jadi kita dan kita pula berebut nak jadi depa :)


Tapi apa2pun aku belum tengok 'Malaikat Di Jendela'

Che Kem said...

terima kasih tonton hati malaya, itu pengalaman pertama saya di layar perak. alhamdulillah ramai yang memberi pandangan positif.
apapun saudara yang menimba ilmu di sana, harapannya dapat sama-sama membina satu budaya filem yang sihat di Malaysia

kamalariffin said...

Che Kem tahniah... bole maju lagi... lakonan u dlm filem tu cemerlang... as for me saya budak baru belajar.. ambil galah tolonglah jolokkan :)

Razaisyam said...

filem anak angkat ni best opsss, anak halal lah

kamal said...

razaisyam hello bro selamat berkenalan.... apa yg kau tengah marah tu.... layan jer marah tu bawak ker script... bawak ke filem. Org filem semuanya pemarah.... marah dlm garang... marah dlm lembut... kalo tak mana nak dapat conflict mana nak dapat resolution.

Tpi marah yg paling best ialah marah dlm mencari erti sabar.